Інструкція RADIOMASTER BOXER 2,4 ГГц (переклад)

Вступ

Дякуємо за придбання системи дистанційного керування RadioMaster Boxer 2.4g. Система є універсальною і може використовуватися як початківцями, так і професіоналами. Для того, щоб забезпечити правильне і безпечне використання цього продукту, будь ласка, уважно прочитайте цей посібник перед використанням. У зв'язку з постійним вдосконаленням програмного та апаратного забезпечення цей посібник може з часом змінюватися. Інформація, що міститься в цьому посібнику, може бути змінена без попереднього повідомлення.
Відвідайте наш веб-сайт для отримання найактуальнішої інформації https://www.radiomasterrc.com
Пульт дистанційного керування Boxer підходить для всіх типів літаків, планерів, вертольотів, автомобілів, катерів, робототехніки, багатороторних літальних апаратів і всього іншого, що ви можете створити, якщо ви зможете ним керувати за допомогою RadioMaster.
Boxer використовує потужну операційну систему під назвою EdgeTX, для отримання додаткової інформації щодо операційної системи - відвідайте сайт операційної системи https://edgetx.gitbook.io/edgetx-user-manual/
-Команда RadioMaster.

Інформація з техніки безпеки

Багато моделей на дистанційному управлінні оснащені потужними двигунами і гострими пропелерами. Під час використання або обслуговування моделей, будьте обережні. Під час збирання або технічного обслуговування переконайтеся, що відключили живлення моделі та зніміть пропелери.
Не використовуйте систему дистанційного керування Boxer за наступних умов:
  • У несприятливі погодні умови або сильний вітер, наприклад, під час дощу, граду, снігу, бурі чи в середовищі з електромагнітними перешкодами.
  • У будь-якій ситуації, коли видимість обмежена.
  • У місцях, де можуть перебувати люди, майно, високовольтні лінії електропередач, дороги загального користування, транспортні засоби або тварини.
  • Якщо ви відчуваєте втому або нездужання, або перебуваєте під впливом наркотиків чи алкоголю.
  • Якщо здається, що пульт дистанційного керування або модель пошкоджені або не працюють належним чином.
  • У місцях з високим рівнем перешкод на частоті 2,4 ГГц або там, де використання радіо 2,4 ГГц заборонено.
  • Напруга батареї радіоприймача занадто низька, щоб його можна було використовувати.
  • У місцях, де місцеві правила забороняють використання авіамоделей.

Завантаження інструкції та прошивки

На Boxer попередньо встановлено заводську прошивку EdgeTX. Щоб завантажити останню версію програмного забезпечення, відвідайте веб-сайт RadioMaster: https://www.radiomasterrc.com
Щоб завантажити останню версію прошивки для пульта дистанційного керування Boxer, відвідайте веб-сайт EdgeTX: https://www.Edge-tx.org

Важливо!

АНТЕНА: Встановіть антену з комплекту постачання у верхній частині радіо ПЕРЕД тим, як встановити батареї та увімкнути прилад. НЕ використовуйте прилад без встановленої антени та увімкненого внутрішнього радіомодуля. Це може призвести до пошкодження внутрішнього радіочастотного модуля і не покривається гарантією.
ПРОШИВАННЯ: На момент випуску Boxer попередньо встановлено найстабільнішу версію прошивки на заводі-виробнику.
Намагайтеся оновити прошивку, тільки якщо ви впевнені в правильності процесу. Неправильне оновлення прошивки може призвести до того, що пульт дистанційного керування не працюватиме.

Огляд пульта дистанційного керування


Акумулятори та зарядка

Boxer має вбудовану функцію зарядки літієвих акумуляторів 3,7 В через USB-C. Схема зарядки призначена тільки для заряджання 2х 3,7V Li-ion 18650 або 2х 3,7V Li-Poly акумуляторів (2s 7,4v Lipo батареї), номінальна напруга акумулятора 3,7В, заряджена напруга 4,2В/елемент.
Не використовуйте батареї LiFE або літій-іонні акумулятори 18650 з номінальною напругою 3,6 В і повністю зарядженою напругою 4,10 В.
Заряджання акумулятора невідповідного типу може призвести до пошкодження зарядного пристрою або пожежі.
Якщо ви використовуєте літій-іонні батареї, переконайтеся, що вони не захищені і є кнопковими.
Регулярно перевіряйте напругу та стан акумулятора і ніколи не заряджайте його без нагляду. Завжди заряджайте у безпечному місці, подалі від горючих матеріалів. Утримайтеся від заряджання, якщо пульт дистанційного керування намок чи пошкоджений будь-яким чином. Не заряджайте з неправильною полярністю
RadioMaster не несе відповідальності за будь-які наслідки, спричинені використанням або неправильним використанням цього продукту.

Вибір моделі та протоколу (багатопротокольний модуль)

Boxer постачається з мультипротокольним внутрішнім радіочастотним модулем 4в1 або CC2500, який сумісний з декількома різними протоколами. Щоб переглянути найновіший список усіх сумісних протоколів, відвідайте https://www.-multi-module.org Зверніть увагу, що нові протоколи будуть постійно оновлюватися і додаватися до останньої прошивки. Деякі нові протоколи можуть потребувати оновлення прошивки.
  • Натисніть і утримуйте кнопку MDL, щоб увійти в налаштування моделі, виберіть MULTI на сторінці SETUP і виберіть
  • протокол, який буде використовуватися в підпунктах. Система автоматично увімкне відповідний модуль RF
  • модуль відповідно до обраного вами протоколу.
  • Кнопка Bind [BND] використовується для запуску процесу прив'язки.
  • Кнопка Range [RNG] дозволяє зменшити потужність до 1/30, щоб полегшити тестування відстані до пульта дистанційного керування.

Вибір моделі та протоколу (версія ELRS)

Пристрій Boxer ELRS оснащений внутрішнім модулем ELRS, здатним забезпечити потужність радіочастотного сигналу 25 мВт-1000 мВт. У неекстремальних умовах рекомендується вихідна потужність 100 мВт при частоті оновлення 500 Гц, оскільки більш високі РЧ-вихід і частота оновлення можуть значно скоротити термін служби батареї і призвести до надмірного нагрівання.
Інструкції з прив'язки:
  1. Вимкніть передавач
  2. Подайте живлення на приймач 3 рази, світлодіод приймача блимне двічі, вказуючи на режим прив'язки.
  3. Увімкніть передавач, натисніть і утримуйте кнопку SYS і виберіть пункт ExpressLRS LUA в меню TOOLS меню. Прокрутіть вниз до [Bind] і натисніть enter.
  4. Світлодіод на приймачі тепер повинен горіти постійно, що вказує на успішне прив'язування.

Примітка

Програмне забезпечення EdgeTX дуже потужне і має велику кількість функцій програмування та налаштування. Будь ласка завантажте повний посібник з встановлення програмного забезпечення за посиланням нижче для отримання більш детальних інструкцій: https://www.Edge-tx.org або https://www.radiomasterrc.com

Технічні характеристики

Розмір: 235*178*77мм
Вага: 532.5 г
Частота: 2.400 ГГц-2.480 ГГц
Внутрішні радіочастотні параметри: CC2500 багатопротокольний / 4-в-1 багатопротокольний / ELRS 2.4 ГГц
Підтримувані протоколи: Залежить від модуля
Потужність передачі CC2500 і 4IN1: макс. 20 дБм
Потужність передачі ExpressLRS: Максимум 30 дБм (міжнародний) / Максимум 20 дБм (EU LBT)
Вентилятор охолодження: Вбудований (версія ELRS)
Діапазон напруги: 6.6-8.4 В ПОСТІЙНОГО СТРУМУ
Радіопрошивка: EdgeTX (передавач) / Multi-Module (RF модуль) / ELRS
Канали: Максимум 16 каналів (залежить від приймача)
Батарея: 7,4 В 2-елементна літій-полімерна / дві літій-іонні батареї 3,7 В 18650 (батареї не входять до комплекту)
Дисплей: Монохромний РК-дисплей 128*64
Підвіс: високоточний підвіс 4.0 Холла в стандартній комплектації (AG01 опціонально)
Зовнішній модуль: Сумісний з JR/FrSKY/Crossfire
Спосіб оновлення: USB/SD-карта та програмне забезпечення EdgeTX Companion для ПК
* Найновіший список підтримуваних протоколів можна знайти на сайті https://www.multi-module.org

Гарантія та ремонт

Якщо у вас виникли проблеми з апаратним забезпеченням пульта дистанційного керування, будь ласка, збережіть чек про покупку і зверніться до продавця, де ви придбали Boxer. Ви також можете відвідати нашу сторінку гарантійної підтримки https://www.radio- masterrc.com/contact

Оновлення прошивки та EdgeTX

Для отримання останньої інформації та оновлень прошивки від команди розробників відкритого програмного забезпечення EdgeTX, будь ласка, відвідайте веб-сайт EdgeTX за адресою https://https://www.Edge-tx.org.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ

Зміни або модифікації, не схвалені в явній формі стороною, відповідальною за дотримання вимог, можуть позбавити користувача права експлуатувати обладнання. Цей виріб містить радіопередавач з бездротовою технологією, яка була протестована та визнана сумісною з чинними нормам, що регулюють роботу радіопередавачів у діапазоні частот від 2,400 ГГц до 2,4835 ГГц.

Відстань між антенами

Під час роботи з передавачем RadioMaster, будь ласка, переконайтеся, що відстань
щонайменше 20 см між вашим тілом (за винятком пальців, кистей, зап'ясть, щиколоток і стоп) і
антеною, щоб відповідати вимогам безпеки щодо впливу радіочастотного випромінювання, визначеним правилами FCC.

Матеріал перекладений та адаптований для ресурсу sast.in.ua. У випадку доповнень, коригувань та зауважень - пишіть в коментарі до статті. Оригінал матеріалу за посиланням https://cdn.shopify.com/s/files/1/0609/8324/7079/files/Boxer_Radio_User_Manual.pdf

Немає коментарів:

Дописати коментар